Достапни линкови

Њујорк: Денеска отворање на годишното собрание на ОН


Во седиштето на Обединетите Нации во Њујорк денеска почнива 63 годишно собрание на организацијата. За прв пат телото составено од 192 нации ке го води и религизоен лидер. За денекса е закажано само отварањето а главната дебата ке почне идната недела и ќе трае до 1 октомври.
XS
SM
MD
LG