Достапни линкови

Скопје: Од денеска исплата на дивидендата на Македонски Телекомуникации за 2005


Од денеска Македонски Телекомуникации треба да почнат да ја делат дивидендата на Акционераскотo друштво за 2005 година. Државата би требало да добие околу 48 милиони евра, а по 86 денари за акција ке добијат другите малцински акционери. Распределбата на дивидендата доага откако вчера собранието на акционери ги усвои финансиските извештаи за 2005 година.
XS
SM
MD
LG