Достапни линкови

Лондон: Продолжува истрагата за убиството на Литвиненко


Британските власти ги повикаа лугето што биле во суши барот и хотелот на 1 Номври, денот за кој се верува дека бил отруен поранешниот руски шпион Александар Литвиненко да се пријават кај надлежните за да им биде спроведен тест со кој ке се утврди можноста за присутво на радиоактивната субстанција. Властите сметаат дека и други луге можат да бидат контаминирани откако остатоци од отровот беа пронајдени во ресторанот и хотелот. Службите се обидуваат да откријат од каде потекнува реткиот изотоп Полониум 220 кој беше откриен во телото на Литвиненко.
XS
SM
MD
LG