Достапни линкови

Лондон: 24 часовен штрајк на Би Би Си


Новинарите и техничарите во Би Би Си се во дваесет и четири часовен штрајк. Акцијата е преземена во знак на протест околу плановите за затворање на скоро четири илјади работни места во наредниве неколку години. Менаџментот на Би Би Си велат дека средствата заштедени од ваквиот чекор че бидат употребени за проширување на програмата.
XS
SM
MD
LG