Достапни линкови

Брисел: Повик на претседателот на Европскиот парламент до учесниците на форумот во Давос


Претседателот на европскиот парлемент Пат Кокс ги повика учесниците на Светскиот економски форум во Давос акцентот да го стават на мултилатералноста во меѓународните односи изразувајќи надеж дека Соединетите Држави ке се вратат на тој пат. Треаба да се извлечат поуки од ирачкаат криза и да се обезбеди подршка од Вашингтон за мултилатерална иднина, инаку Форумот ке биде пропуштена шанса, рече Кокс.
XS
SM
MD
LG