Достапни линкови

Париз: Генерален штрајк поради реформите во пензискиот систем


Во Франција денеска се одржува генерален штрајк во организација на синдикатите поради планираните реформи во пензискиот систем. Повеќето авиони, возови и автобуси не сообраќаат, а штрајкуваат и наставниците, поштенските работници и вработените во други компании.
XS
SM
MD
LG