Достапни линкови

Министрите за економија и финансии на ЕУ ќе ги ажурираат мерките за ковид-19


илустрација

Министрите за економија и финасии на Европската унија на денешната видео сесија ќе разменат мислења за постигнатиот напредок во однос на мерките за реакција на ЕУ, преземени за решавање на кризата со ковид-19. Хрватското претседателство ќе ги информира министрите за состојбата во унапредувањето на регулативата за привремена поддршка за ублажување на ризиците од невработеност во итни случаи.

Франција и Германија предложија фонд за ЕУ од 500 милијарди евра

Министрите исто така ќе ги искористат тековните дискусии за операционализирање на безбедносната мрежа за деловните активности преку паневропскиот гарантен фонд на Европската инвестициска банка. Комисијата и Европската централна банка ќе ја презентираат својата проценка за економската и финансиската состојба-

XS
SM
MD
LG