Достапни линкови

Македонија и БиХ потпишаа договор за признавање на возачките дозволи


Архива - Редица автомобили по влажни улици на Скопје.

Македонија и Босна и Херцеговина денеска во Скопје потпишаа договор за заемно признавање на возачките дозволи издадени во едната или во другата држава, со што надлежните органи на двете држави реципрочно ги признаваат возачките дозволи на возачите на територијата на едната или другата држава.

Договорот го потпишаа министерот за внатрешни работи Оливер Спасовски во присуство на министерот за транспорт и врски Горан Сугарески и министерот за комуникации и транспорт Исмир Јуско на БиХ..

XS
SM
MD
LG