Достапни линкови

До ДИК се пријавиле речиси 8.000 спорни гласачи


До Државната изборна комисија, заклучно до 12 часот денеска, се пријавиле вкупно 7.931 граѓани, чиишто записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на податоците. Рокот за пријавување на спорните гласачи во канцелариите на ДИК истекува денеска во 19 часот, а електронската апликација ќе биде отворена до полноќ.

Пријавувањето на спорните гласачи почна на 26-ти јули. Тие имаа рок од 25 дена да се запишат на списокот на гласачи. Објавени беа имињата на 39.502 гласачи кои се сметаа за спорни во Избирачкиот список.

XS
SM
MD
LG