Достапни линкови

Во ДИК пријавени 2.571 граѓанин со спорни записи


До Државната изборна комисија заклучно со денеска до 12 часот се пријавиле вкупно 2.571 граѓанин чии записи во Избирачкиот список по извршените вкрстени и теренски проверки се спорни, односно има несовпаѓање на податоците во Избирачкиот список. Од нив, 1.003 се пријавиле во подрачните одделенија и канцеларии и дополнителните канцеларии на ДИК, додека 1.568 за пријавување ја искористиле веб апликацијата на интернет страницата на ДИК.

XS
SM
MD
LG