Достапни линкови

Хајндл - одговорноста е на политичките лидери


Договор за надминување на политичката криза мора да има што поскоро, пред почетокот на летните одмори, изјави германскиот специјален пратеник Јоханес Хајндл за веб порталот НОВА ТВ. Хајндл вели дека е важно кризата побргу да се надмине оти не е добра за инвеститорите кои и се потребни на македонската економија. Тој вели дека тој има посредничка улога, а одговорноста за состојбите е на политичките лидери и од нив зависи успешноста на процесот за надминување на кризата.

XS
SM
MD
LG