Достапни линкови

Закројување на лозите по повод Св.Трифун


Во Македонија граѓаните денеска го одбележуваат празникот Св.Трифун кој се смета за заштитник на лозарите и виното.Централните манифестации по повод закројувањето лозја се одржуваат на плоштадите во Кавадарци, Неготино и Демир Капија. Лозјата се закројуваат и на други места.

XS
SM
MD
LG