Достапни линкови

Прва седница на египетскиот парламент по 3 години


Новиот парламент на Египет се состана за прв пат по три години. Притоа за претседател на парламентот е избран Али Абделал експерт по уставно право кој студирал во Франција. Тој е еден од творците на новиот Устав на земјата и се очекува да претседава со седниците на парламентот кој треба да одобри околу 200 закони што претседателот Абдел Фатах ал Сиси ги донесе како декрети откако собранието беше суспендирано.

XS
SM
MD
LG