Достапни линкови

Од Албанија за Италија, можна нова рута за мигрантите


Европската унија е загрижена од можноста дека шверцерите со луѓе би можело да отворат нова морска рута за Италија од Албанија доколку границите на копно на Балканот бидат целосно затворени. Од Турција во Грција, преку таканаречената балканска рута, само годинава поминале над 600 илјади мигранти и бегалци. Најчесто тоа го правеа преку Македонија, Србија, Хрватска или Унгарија до Германија и Шведска.

XS
SM
MD
LG