Достапни линкови

Извештај на Светска банка за економиите во ЈИЕ


Светска банка организира презентација на осмото издание од серијата извештаи за состојбата на економиите во Југоисточна Европа (ЈИЕ 6: Албанија, Босна и Херцеговина, Косово, Македонија, Црна Гора, Србија).

Регионалниот извештај ќе го претстави Галина Андронова Винчелете, главен економист на Светска банка за регионот на Европа и Централна Азија и коавтор на извештајот преку видео линк, кој ќе биде обезбеден со канцелариите на Светска банка во ЈИЕ 6 земјите.

Во Скопје, извештајот ќе го претстават Горан Тињиќ, в.д. директор и Бојан Шимбов, економист од Канцеларијата во Светска банка.

XS
SM
MD
LG