Достапни линкови

Продолжена вонредната состојба до јуни 2016


Собранието на Република Македонија денеска гласаше за продолжување на вонредната состојба прогласена од август што овозможи распоредување на армијата на јужната граница. Парламентот гласаше за вонредната состојба да трае до 15 јуни 2016 година, а во периодот од 9 месеци АРМ ќе продолжи да соработува со владините институции, УНХЦР, и други организации. Основните одговорности на армијата вклучуваат логистика, инженерство и заштита. Армиското присуство на границата ја овозможува сигурноста на граѓаните на Гевгелија и другите погранични градови

XS
SM
MD
LG