Достапни линкови

Сараево им оддава почит на жртвите во Сребреници


Илјадници граѓани во Сараево им оддаваат почит на жртвите во Сребреница. Камион кој носи 136 ковчези со новоидентификувани жртви се упатил кон Сребреница каде ќе бидат закопани на 20 годишнината од злосторството. Камионот со жртвите застана пред Претседателството на Босна и Херцеговина, каде граѓаните им одадоа почит. Додека Босна и Херцеговина се подготвува за одбележување на 20-годишнината, се уште се наоѓаат жртви во масовни гробници. Досега, околу 7.000 жртви се ексхумирани од масовните гробници.

XS
SM
MD
LG