Достапни линкови

Внатрешна контрола на МВР-Акцијата во Куманово оправдана


Оштетени куќи во Дива населба во Куманово после полициската акција против вооружена група.

Секторот за внатрешна контрола и професионални стандарди при МВР по извршените проверки соопшти дека акцијата на полицијата во кумановската Дива Населба била извршена според утврден план, а преземените дејства биле основани, оправдани и правилни. Според соопштението, приведувањето на лицата во акцијата било согласно законските норми. Во случајот со бегството на еден од приведените Секторот констатирал непрофесионалност кај полициските службеници кои го чувале и најавија покренување дисциплински постапки.

XS
SM
MD
LG