Достапни линкови

Протест на ЛГБТ против дискриминацијата


Со мирен протест пред Јавното обвинителство припадниците на ЛГБТ заедницата во Македонија изразија незадоволство од уставниот амандман со кој се забрануваат истополови бракови во земјава. Сметаат дека со ваквите измени се зацврстува дискриминацијата во Македонија.

XS
SM
MD
LG