Достапни линкови

Русија ќе ја менува воената доктрина


Заменик секретарот на рускиот совет за безбедност Михаил Попов изјави дека Русија ќе ја прилагоди нејзината воена доктрина како одговор на новите закани и опасности поврзани со Арапската пролет и украинската криза. Според него, водечките светски сили користеле екстремни групи, приватни воени компании и протестанти за ескалација на тензиите во односите со Русија. Попов изјави дека можноста НАТО да распореди сили на границата со Русија претставува најава за натамошна опасност по руската безбедност.

XS
SM
MD
LG