Достапни линкови

Наредба за егзекуција на заробените милитанти во Авганистан


Авганистанскиот регионален шеф за безбедност Аминулах Амархаил

Авганистанскиот регионален шеф за безбедност Аминулах Амархаил изјави дека им наредил на силите да ги убијат милитантите кои биле зарбоени за време на борбите, наместо да бидат изведени пред суд. Според него, милитантите кои биле зарботени во изминатиот период биле пуштени на слобода под сомнителни околности.

Многу од нив, како што наведува тој, се вратиле кај талибанците. Амархаил порача дека одлуката која претставува прекршување на меѓународните закони ја донел сам.

XS
SM
MD
LG