Достапни линкови

Македонска актерка не може во странство оти е Ромка


Зошто имам пасош, кога не смеам да излезам од државава, прашува младата актерка од Театарот за деца и младинци во Скопје, Емра Куртишова, откако властите не ѝ дозволиле да отпатува кај сестра ѝ во Германија. Иако ги имала потребните документи за патување, како потврда од работа, гарантно писмо дека сестра ѝ финансиски ќе ја издржува и 500 евра во кеш, вработениот на пасошка контрола на аеродромот Александар Велики проценил дека таа не може да отпатува.

XS
SM
MD
LG