Достапни линкови

Организација за антитероризам во посета на Иран


Средба на членките на шангајската организација за соработка.
Делегација предводена од директорот на Центарот за антитероризам при шангајската организација за соработка, Жанг Синфен го посети Иран. Целта на посетата била регионалната безбедност.
Синфрен со иранските власти ја обновил соработката во борбата против меѓународниот тероризам со посебен фокус на настаните во Блискиот Исток и Авганистан и како тие ќе влијаат врз стабилноста на Централна Азија. Членки на организацијата се Кина, Русија, Казахстан, Киргистан, Таџикистан и Узбекистан.
XS
SM
MD
LG