Достапни линкови

Работилница за справување со хибридни и сајбер закани


Почитувањето на Меѓународното хуманитарно право, справувањето со новите асиметрични закани, областа на кризниот менаџмент, актуелни теми на светско ниво, се темите на кои професори и експерти од земјава и од повеќе земји од регионот, како и од САД, дискутираат на денешната втора обука насловена „Справување со современи безбедносни предизвици преку почитување на Меѓународното хуманитарно право: НАТО операциите предводени да се спротивстават на хибридни и сајбер закани“. Актуелноста на темите, како што изјави заменик министерот за одбрана Емил Димитриев, ја оправдува инклузивноста на Македонија да биде присутна кога се дискутира на овие теми, а со тоа да гради капацитети за справување со овие безбедносни предизвици.
XS
SM
MD
LG