Достапни линкови

Жителите на Молдавија без визи во Шенген зоната


На жителите на Молдавија повеќе нема да им бидат потребни визи за да патуваат во најголем дел од земјите во ЕУ. Според соопштението на ЕК, сите граѓани на земјата кои имаат биометриски пасош ќе можат слободно да се движат во шенген зоната од денеска.
Во шенген зоната членуваат повеќето земји на ЕУ, како и Норвешка и Швајцарија. Таквиот чекор на ЕУ доаѓа по кризата со Украина.
XS
SM
MD
LG