Достапни линкови

Косово - парламентарни избори во првата половина на 2014


Лидерите на Демократската партија на Косово, Хашим Тачи и на на Демократската лига на Косово, Иса Мустафа, се согласија денеска парламентарните избори да бидат одржани во првата половина на 2014 година.
Двајцата лидери се согласија да го направите сите подготовки за слободни и демократски избори, кои треба да ги надгледуваат меѓународниот фактор, за што до ОБСЕ ќе биде испратено официјално барање на ЕУ, ОБСЕ и други институции. Регуларни парламентарни избори инаку ќе требаа да се одржат во октомври 2014.
XS
SM
MD
LG