Достапни линкови

ЕУ и доставила на Албанија 600 милиони евра за 7 години


Европската унија и доставила 600 милиони евра на Албанија во изминатите седум години, изјави амбасадорот на Унијата во Тирана, Еторе Секуи.
Појаснувајќи ги напорите, вложувани од ЕУ за реализација на програмите за приклучување на Албанија, тој истакна дека Брисел има желба тие пари да бидат искористени продуктивно од различни фондации во земјата.
Тој напомена дека освен програмите за соработка меѓу Тирана и Брисел има и билатерални програми на пример со Италија, Германија и Швајцарија
XS
SM
MD
LG