Достапни линкови

Франција со намален кредитен рејтинг


„Стандард и Пурс“ го намали кредитниот рејтинг на Франција од АА+ на АА. Образложено е дека Франција се соочува со кратење на јавниот дефицит и со неопходни реформи за подобрување на конкурентноста на стопанството. Францускиот министер за финансии Пјер Московици ја критикуваше ваквата одлука на „Стандард и Пурс“.
XS
SM
MD
LG