Достапни линкови

Македонско - кинеско стратегиско партнерство


Институтот за геостратегиски истражувања и надворешна политика при Министерството за надворешни работи организира дебата на тема „Економската стратегија на НР Кина кон земјите на Централна и Источна Европа - можност за стратегиско партнерство со Република Македонија“. Воведно обраќање ќе има министерот за надворешни работи Никола Попоски, а на присутните ќе им се обратат и Џери Наумоф, министер без ресор задолжен за привлекување на странски директни инвестиции и Чуи Џивеи амбасадор на Народна Република Кина во Македонија.
XS
SM
MD
LG