Достапни линкови

Јахјага-изборите тест за политичката зрелост на Косово


Косовскиот претседател Атифете Јахјага
Косовскиот претседател Атифете Јахјага изјави дека утрешните локални избори ќе бидат тест за политичката зрелост на земјата, која се обидува да воспостави поблиски односи со ЕУ. Според неа, учеството на Србите на изборите за прв пат од независноста на Косово во 2008 година ќе помогне за нивна интеграција во општеството. На одѕивот на Србите на изборите во Косово се гледа како на важен чекор на патот на Србија кон членство во ЕУ.
XS
SM
MD
LG