Достапни линкови

Во Хрватска зголемен процентот сиромашни луѓе


Стапката на ризикот од сиромаштијата во Хрватска изнесува 21,1 отсто, што значи дека една петтина од граѓаните не можат да ги задоволат своите основни животни потреби, соопшти хрватскиот Народен правобранител Лора Видовиќ по повод Меѓународниот ден за борба против сиромаштијата. Во вакви услови во јавна расправа се најде новиот Закон за социјална заштита, кој треба да даде решение за најзагрозените социјални групи.
XS
SM
MD
LG