Достапни линкови

Колку чини Музејот на македонската борба?


Министерството за култура како лаги и невистини ги оцени податоците за трошоците за изградбата на Музејот на македонската борба, пласирани од страна на потпретседателот на СДСМ, Дамјан Манчевски.
Според Манчевски, основниот договор за негова изградба е 4,5 милиони евра, а од известувањата од Бирото за јавни набавки за 113 договори, достигнувала вредноста достигнала околу 10,2 милиони евра.
Министерството за култура, пак посочи дека склучените договори за изградбата на Музејот на македонската борба, беа презентирани и дадени на увид на јавноста во рамките на отчетот за проектот „Скопје 2014“.
XS
SM
MD
LG