Достапни линкови

„Адоб Системи“ соопшти дека хакери пробиле шифри и податоци на нивни клиенти


Софтверскиот гигант Адоб Системи соопшти дека хакери имаат украдено броеви на кредитни картички и други информации од околу 3 милиони нивни клиенти. Од компанијата соопштија и дека хакери го имаат пробиено и изворниот код или инструкциите за комјутерски програми за некои од нивниоте производи. Меѓу другото тука спаѓаат и имиња на клиенти, броеви на кредитни или дебитни картички како и други информации поврзани со луѓе од компанијата. Меѓу мерките кои се преземени како што соопштија од Адоб Системи е промена на броевите на картичките а известени се и клиентите кои биле жртви на кражбата.
XS
SM
MD
LG