Достапни линкови

Иванов: Влезот во ЕУ, реализација на регионалните иницијативи


Ѓорге Иванов
„Сите регионални иницијативи ќе можат целосно да се реализираат по влезот на регионот во Европската унија“, реше претседателот на Македонија Ѓорге Иванов во врска со иницијативата на министерот за надворешни работи на Црна Гора Игор Лукшиќ, за западнобалканската шесторка односно засилена соработка на земјите од регионот. Иницијативата предвидува соработка на Македонија, Црна Гора, Косово, Босна и Херцеговина, Србија и Албанија во три области: вложување во инфраструктура, намалување на трансакциските трошоци за стопанството и борба против организираниот криминал.
XS
SM
MD
LG