Достапни линкови

Продолжен рокот за ИПАРД средствата


До 30 септември е пролонгиран осмиот јавен повик за користење средства од ИПАРД Програмата што требаше да заврши денеска. Тоа е направено со цел да им се излезе во пресрет на потенцијалните корисници за подготовка на квалитетни апликации. Парите предвидени со повикот се наменети за инвестиции на земјоделски стопанства за нивно преструктуирање и надградба за достигнување на стандардите на Европската унија, инвестиции за преработка и маркетинг на земјоделските и рибните производи, како и за диверзификација и развој на руралните економски активности.
XS
SM
MD
LG