Достапни линкови

Министертво за земјоделие се договори со „Сахара Груп“


Министерството за земјоделство денеска го објави договорот за закуп на земјоделско земјиште склучен со индиската компанија „Сахара груп“ за агрокомбинатот „Џумајлија“. Договорот кој се однесува на 5.353 хектари во вкупно 14 катастарски општини е склучен за одгледување земјоделски култури во период од 15 години. Годишната закупнина е 121.000 евра.
XS
SM
MD
LG