Достапни линкови

Обединетите нации бараат крај на насилството во Египет


Нави Пилај
Шефицата за човекови права при обединетите нации Нави Пилај изрази загриженост за извештаите за апсење на членови на египетското Муслиманско братство, откако војската го тргна од власт претседателот Мухамед Морси. Пилај побара „крај на насилството, на произволното затворање и избегнување илегални постапки на одмазда против партијата на Муслиманското братство“, апелирајки до сите инвовлирани страни да ги почитуваат фундаменталните човекови права.
XS
SM
MD
LG