Достапни линкови

Амнести интернешнел: критики за поранешните советски републики


Во новиот извештај, Амнести интернешнел соопшти дека агенциите за спроведување на законот во централноазиските држави, во Русија и во Украина се во дослух при киднапирањето, исчезнувањето, незаконски трансфер и тортура на барани поединци.
Извештајот, објавен денеска, е со наслов „Враќање на тортурата: екстрадиција, присилни враќања и отстранувања во Централна Азија“. Во него се истакнува леснотијата со која централноазиските држави можат да обезбедат враќање на барани лица од други членки на Заедницата на независни држави.
XS
SM
MD
LG