Достапни линкови

Самит во Братислава за закрепнувањето во Европа


претседателот на Македонија Ѓорге Иванов
Клучните политички, економски, социјални и безбедносни прашања поврзани со закрепнувањето на регионот и цела Европа во посткризниот период се темите на кои денеска ќе дискутираат претседателите на 20 држави од Европа на нивниот состанок во Братислава. На самитот, меѓу другите, учествува и претседателот на Македонија Ѓорге Иванов, како и претседателот на Европскиот совет, Херман Ван Ромпуј.
XS
SM
MD
LG