Достапни линкови

Уште еден обид да се деблокира буџетот


Во Собранието на Република Македонија попладнево се одржува уште едно продолжение на координацијата за одблокирање на носењето на буџетот.
Во меѓувреме заседава Комисијата за финансирање и буџет, но без претставник на Владата. Претходно заседаваше Законодавно-правната комисија, а пратениците од опозицијата се обидоа да ја блокираат комисијата. Претседателката на комисијата, Благодродна Дулиќ и нејзиниот заменик, Малиша Станковиќ наизменично ги читаа амандамните што ги прифати Владата.
XS
SM
MD
LG