Достапни линкови

Бан Ки Мун: Изградбата на еврејски населби е фатален удар на мировните перспективи


Генералниот секретар на Обединетите нации Бан Ки Мун изјави дека изградбата на нови еврејски населби на земја која ја сакаат Палестинците би претставувало фатален удар на мировните перспективи и потег кој би го отсекол источен Ерусалим од остатокот од Западниот брег. Најавата за изградба на населби за илјадници нови доселеници следи еден ден по одлуката на Обединетие нации за промена на статусот на палестинците во светската организација од “ентитет - набљудувач” во “нечленка”.
XS
SM
MD
LG