Достапни линкови

Рекордна невработеност во евро-зоната


Атина, Биро за вработување
Стапката на невработеност во земјите од евро-зоната достигна ново, рекордно ниво. Според Еуростат, во октомври, невработеноста во евро-зоната достигнала 11,7 насто, или 18,7 милиони луѓе се без работа. Највисока е стапката на невработеност во Шпнаија и во Грција, над 25 насто, а невработеноста меѓу младите е 55 насто. Во целата Европска Унија, невработеноста во октомври достигна 10,7 насто.
XS
SM
MD
LG