Достапни линкови

Десетта јубилејна акција „Ден на дрвото“


Премиерот Никола Груевски сади дрво во Скопје на минатогодишната акција Ден на дрвото. 19 ноември 2011.
Под мотото „Спортски е да се сади“ денеска се одржува десетата акција „Ден на дрвото - засади ја својата иднина“.
Предвидено е да бидат засадени 3,2 милиони садници на површина од 803 хектари. Уште околу два милиона садници ќе бидат засадени од АД Македонски шуми до крајот на годината, со што вкупниот број на дрвца со кои ќе биде пошумена Македонија ќе достигне 5.2 милиони.
XS
SM
MD
LG