Достапни линкови

Кучи: Буџетот е анти-македонски


Претседателот на северозападната стопанска комора Мендерес Кучи денеска изјави дека предлог буџетот за следната година е анти-македонски затоа што во него недостасува развојната компнента. Тој додаде дека предлог буџетот е копија на минатогодишниот и дека ќе и наштети на државата.
На денешната тркалезна маса за политичкиот и економскиот развој на Македонија во организација на Европската бизниз асоцијација, Кучи истакна дека иако има позитивни забелешки во извештајот за напредок од Европската Комисија, сепак работите во пракса не се такви како што се на хартија. Тој додаде дека не е важно колку закони се донесени туку дали тие се применливи и дали се почитуваат.
XS
SM
MD
LG