Достапни линкови

Нови правила за посвојување руски деца од Американци


Од денеска стапува во сила новиот договор меѓу Соединетите Држави и Русија во врска со правилата за усвојување руски деца од страна на американци. Руската влада иницираше ваков договор по серијата случаи кога руски деца биле малтретирани од страна на посвојувачите во САД. Според новиот договор, сите посвојувања мора да одат преку акредитирани агенции, како и мониторинг на условите за живот на посвоените деца.
XS
SM
MD
LG