Достапни линкови

Кинески воени бродови за првпат навлегоа во Црно Море


Официјални претставници од руското и од украинското министерство за одбрана соопштија дека кинески воени бродови за прв пат во историјата влегоа во Црно Море. Кинеските бродови влегле во морето синоќа на покана на Украина. Двата брода претходно учествуваа во меѓународните операции против пиратите во Аденскиот Залив. Во согласност со постоечките конвенции бродовите од земји кои не излегуваат на Црното Мор, може да се задржат на пристаништата до 21 ден. Кинеските бродови остануваа околу една недела на пристаништата во Украина.
XS
SM
MD
LG