Достапни линкови

Авганистанските сили ќе се грижат за безбедност на Кондуз


Авганистанските безбедносни сили денеска и официјално ја презедоа одговорноста за безбедноста на провинцијата Кондуз во северниот дел на Авганистан. НАТО ја предаде одговорноста за безбедноста на авганистанските сили во пет од шест области во покраината. Предавањето на одговорноста почна минатата година во јули, кога меѓународните сили ја предадоа одговорност на авганистанските власти во седум мирни области .
XS
SM
MD
LG