Достапни линкови

Климатските промени влијаат врз европската флора


Американските научници објавија дека климатските промени имаат влијание врз растенијата, особено во Европа. Се прецизира дека повиските температури ги принудуваат растенијата да ,,мигрират,, кон повисоките места во северна и централна Европа. Глобалното затоплување, според резултатите, најмногу последици врз растенијата оставило во регионот на Медитеранот.
XS
SM
MD
LG