Достапни линкови

Руските бизнисмени заинтересирани за земјоделски производи


Министерот за финансии Зоран Ставревски
Министерот за финансии Зоран Ставревски изјави дека руските инвеститори од Ростов се заинтересирани за изградба на откупни центри за земјоделски производи во Македонија. Според него, тие решиле да ги презентираат инвестициските можности на земјата во внатрешноста на Русија, бидејќи московскиот регион е доста експлоатиран.
Ставревски изрази уверување дека со понудата на Македонија на овошје, зеленчук и други земјоделски производи се отвара вратата за зголемување на извозот во ростовскиот регион.
XS
SM
MD
LG