Достапни линкови

Генерален штрајк на синдикатите во Шпанија


Штрајкот во Шпанија
Шпанските синдикати излегоа на 24 часовен штрајк против реформите кои ги засегаат работничките права, мерките за штедење и невработеноста. Железничкиот, автобускиот и авионскиот сообраќај не функционира, а и неколку фабрики не работат за време на штрајкот.
Има извештаи за изолирани насилни инциденти, кога неко лица се обидувале да го блокираат тргнувањето на автобусите и влезот во некои маркети.
XS
SM
MD
LG